str. Matei Milo nr. 6 +40 31 432 6170

Daniel Cirstea despre impactul postărilor din rețelele de socializare

Daniel Cȋrstea, Partener ȋn cadrul Dragne & Asociații, a comentat pentru Wall-Street.ro pe marginea distincției dintre spațiu public și spațiu privat, arătȃnd că postările din rețelele de socializare ne pot afecta locul de muncă.

Astfel, el a explicat că angajatorii ȋși pot sancționa angajații care distribuie pe site-urile de socializare informații confidențiale despre locul de muncă, sau informații care pot aduce prejudicii companiilor ȋn care lucrează. El a arătat că, ȋn cazul ȋn care salariații nu respectă obligațiile prevăzute ȋn contractul individual de muncă sau ȋn regulamentul intern, aceștia pot primi sancțiuni disciplinare mergȃnd de la reducerea salariului pȃnă la retrogradarea din funcție și desfacerea contractului de muncă.

Ȋn articol se precizează şi faptul că o instanță din Romȃnia (Curtea de Apel Tȃrgu-Mureș) a decis, ȋntr-o cauză judecată ȋn contencios administrativ, că paginile de FaceBook reprezintă un spațiu public, nu privat, iar mesajele postate ȋn această rețea de socializare pot fi sancționate.

Descarcă fișierul [PDF, 192 KB]
BACK