str. Matei Milo nr. 6 +40 31 432 6170
Ion Dragne // Managing Partner

Contact

T: +40 31 432 6170/71
E-mail:

Arii de practică

  • Litigation & Arbitration
  • Corporate & Commercial, M&A
  • Tax

Repere

  • Lector în Drept Procesual Civil
  • Doctor în Drept Administrativ
  • Membru și Decan (2015-2023) al Baroului București
  • Consilier UNBR

Ion Dragne este văzut ca unul dintre cei mai experimentați avocați litiganți din România. Este apreciat pentru soluțiile inovatoare pe care le oferă și pentru atitudinea deschisă și relaxată ȋn relația cu clienții. Ion Dragne acordă asistență în arbitraje naționale și internaționale, inclusiv ȋn dispute aflate sub incidența tratatelor de protejare a investițiilor.

Ion Dragne reprezintă numeroase societăți multinaționale, bănci și alte instituții financiare, autorități publice, agenții guvernamentale, societăți de stat si organizații internaționale, acoperind ȋntregul spectru de litigii și tranzacții comerciale.

Chambers Global, Chambers Europe și Legal 500 l-au evidențiat în mod constant pe Ion Dragne ca fiind unul dintre avocații remarcabili din România.

Ion Dragne a fost Decan al Baroului Bucureşti (2015 – 2023) și Lector în cadrul Facultăţii de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde predă cursuri de Drept Procesual Civil (din 2002). Ion Dragne este doctor în drept administrativ (2001, Magna cum laude) și a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1992, Șef de Promoție). Este membru al Baroului Bucureşti (1995). Vorbește limbile engleză şi franceză.

Ion Dragne apare în The Legal 500 Hall of Fame (The Legal 500 > Romania > Dispute Resolution). The Hall of Fame evidențiază avocații care au primit laude constante de la clienții lor pentru excelență continuă.

Citate din Directoare:

  • Ion Dragne este descris de un comentator ca fiind un „litigator foarte experimentat și foarte talentat”. Dragne este o lumină călăuzitoare pe piața litigiilor, oferind în mod constant reprezentare și asistență instituțiilor financiare, companiilor de stat și companiilor internaționale. Sursele recunosc statutul său eminent în domeniu, iar una îl descrie drept „un lider în domeniu”. – Chambers and Partners (2021)
  • Ion Dragne „este unul dintre cei mai cunoscuți litigatori de pe piața serviciilor juridice din România” și „un bun teoretician”. – Chambers and Partners (2019)

BACK