str. Matei Milo nr. 6 +40 31 432 6170

Ion Dragne despre noul Cod de Procedură Civilă

Ion Dragne, Managing Partner Dragne & Asociații, a publicat ȋn Ziarul Financiar un articol intitulat “Principalele modificări introduse de Noul Cod de Procedură Civilă şi impactul acestora”.  Noul Cod de Procedură Civilă a intrat ȋn vigoare pe 15 februarie 2013.

Ion Dragne, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi litiganţi din Romȃnia, a arătat că noul Cod a păstrat multe dintre  instituțiile traditionale, ȋnsă fie le–a modernizat semnificativ, fie a introdus o serie de instrumente noi prin care s-a urmărit respectarea drepturilor părților, ȋntărirea disciplinei ȋn cadrul procedurii de judecată, precum şi desfășurarea procesului pe o durată de timp rezonabilă şi predictibilă. Potrivit dlui Dragne, o reformă de aceasta amploare era necesară pentru o  celerizare semnificativă ȋn rezolvarea cererilor cu care se confruntă instanțele.

Noul Cod de Procedură Civilă va avea un impact pozitiv și asupra mediului de afaceri,  ȋn opinia lui Ion Dragne. Astfel, procesele mai rapide și soluțiile mai predictibile vor duce la un consum mai mic de resurse, de orice tip – financiare, de timp, de energie etc., ajutȃnd la o planificare mai bună a activității companiilor.

Ion Dragne a acordat un interviu pe aceeași temă și publicațiilor Business24.ro şi Daily Business.

Descarcă fișierul – Ziarul Financiar [PDF, 245 KB] Descarcă fișierul – Business24.ro [PDF, 42 KB] Descarcă fișierul – Daily Business [PDF, 86 KB]

 

BACK