Kiseleff 55 +40 31 432 6170

Anamaria Gheorghiu despre “legea Big Brother”

Anamaria Gheorghiu, avocat colaborator ȋn cadrul Dragne & Asociații, a discutat cu jurnaliștii de la Wall-Street.ro despre controversata “lege Big Brother”, o inițiativă care a provocat dezbateri aprinse ȋn presa romȃnească.

Potrivit acestei legi, toți furnizorii de de telefonie fixă și mobilă și de Internet sunt obligați să rețină timp de 6 luni anumite date ale abonaților care să fie trimise, la cerere, autorităților din domeniul siguranței naționale pentru acțiunile de prevenire, cercetare, descoperire și urmărire a infracțiunilor grave. Legea a fost adoptată de Parlamentul Romȃniei ȋn scopul armonizării cu legislația europeană, ȋn ciuda faptului că acum trei ani a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională.

Anamaria Gheorghiu a comentat asupra constitutionalității acestei legi și asupra unor potențiale ȋncălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale, cum ar fi dreptul la viața privată, dreptul la secretul corespondenței, precum și prezumția de nevinovăție. De asemenea, Anamaria a mai explicat și cum s-ar putea preveni aplicarea abuzivă a “legii Big Brother”.

 

BACK